In 2001 familia Stanea, inspirata de gustul copilariei de fiecre data cand prepara ciocolata de casa pentru cei mici, si-a facut curaj si a deschis fabrica de produse zaharoase PAN FOOD, cu capital 100% romanesc.
Imbinand cu succes valorile traditiei cu ideile inovatoare ale prezentului, Pan Food a creat o gama variata de produse care tin pasul cu calitatea si diversitatea produselor din acest domeniu.
S-a inceput cu ciocolata “Batonul copilariei” (si astazi preparata manual in proportie de 90%), insa nu peste mult timp gama de produse a fost diversificata, aparand astfel nuga Cindrel cu varii arome si umpluturi, alaturi de prajiturile de casa Sureanca si Dorothea, preparate din pandispan cu diferite creme si arome, alaturi de prajiturile Lica cu foi de napolitana si miere de la crescatorii de albine din judetul Sibiu, precum si salamul de biscuiti.
Astazi produsele Pan Food sunt distribuite pe 3 continente, in Romania ocupand locul 1 in categoria ciocolata de casa.
Intr-o casuta mica de pe strada Eroilor din Sibiu apare compania Pan Food
Apare "Batonul Paul" , prima ciocolata de casa produsa de noi.
Apare Prajitura de Casa "Lica"
Apare "Nuga Paul" , primul nuga produs de noi.
Pan Food se extinde si deschide un nou loc de productie pe strada Justitiei in Sibiu
Apare produsul: Nuga In Cornet
Incepe constructia halei de productie in Sura Mica
Toata productia este mutata in noua hala
Apare "Batonul Copilariei"
Apare primul Nuga sub marca de "Cindrel"
Incepe constructia unei noi hale de productie
Constructia halei 2 este finalizata si odata cu ea este modernizata si hala 1.
Apar primele Napolitane Spirale Lica
Se inaugureaza noua sectie de produse de patiserie